söndag 23 januari 2011

Avslut

Bäste/bästa bloggläsare!

Efter moget övervägande har jag nu bestämt mig för att sluta blogga. Jag känner dels att jag inte har den tid som Wiseman, Chefsingenjören med flera har, men också att jag faktiskt inte heller har alla de insikter som erfordras för att kunna skriva så att resultatet faktiskt verkligen ger någonting till läsarna. Att bara spy etter och galla över Försvarsmakten tycker jag enbart är ovärdigt. Mitt motiv var att bidra till att göra saker och ting bättre, samt att i någon mån bidra till att fakta behandlas korrekt.

Mitt huvudspår är ju personalfrågor - inte speciellt sexigt förutom när arbetsskyldigheten diskuteras.

Jag kommer att fortsätta att läsa och kanske ibland kommentera.

Jag tackar de cirka 9 000 besökare jag haft.

GMY

//Sinuhe

9 kommentarer:

 1. Det var verkligen synd eftersom jag tyckte bloggen var mycket läsvärd. Hoppas att du ändrar dig.

  SvaraRadera
 2. Wiseman, tack så mycket! Tyvärr tycker jag inte själv att jag hade så mycket att bidra med. Däremot var jag några gånger bra på att reta upp folk...;-)

  Nåja, vi får se. Jag kommer inte att deleta bloggen, vem vet om det kanske vaknar till liv så småningom!

  GMY

  //Sinuhe

  SvaraRadera
 3. Det var ett beslut som jag tycker du skall ompröva. Hittills tillhör du, enligt mig, topp fem av försvarsbloggarna.

  SvaraRadera
 4. Underkänt, gör om!

  Om du slutar blogga så kommer såklart ryktet och sedermera sägnen att vara att du slutade för att "the powers that be" utövade påtryckningar mot dig.
  Detta skulle kraftigt misstänkliggöra HKV och FML, därför måste du således fortsätta så att inte arbetsgivaren orätt dras i smutsen :-)


  Skämt åsido, tänk om. Jag delar inte alls alltid dina åsikter, men jag återkommer alltid till din blogg och jag tycker att du är en av dom som absolut bidrar mest till fenomenet försvarsbloggosfären.

  SvaraRadera
 5. Att sakligt redovisa fakta sådana man känner dem är inte att spy etter och galla över Försvarsmakten.

  Att du känner att du inte har tid är en sak, att du känner att du inte tillför något är en helt annan sak och vad det gäller det senare tycker jag att du har fel i sak.

  Personalfrågorna behöver belysas av någon med sakkunskap. Häng kvar med kommentarer till andras inlägg tills lusten återkommer. Vi kan vänta ;-)

  SvaraRadera
 6. Synd, då det behövs bredd i debatten. När jag en gång i tiden funderade på om jag skulle starta en blogg eller bara lägga in kommentarer på Wisemans så var en huvudorsak till mitt beslut att som bloggägare så väljer man fokus på debatten.

  Välkommen tillbaka när lusten kommer åter!

  SvaraRadera
 7. En blogg behöver inte uppdateras ofta (eller knappt alls) för att vara relevant. Uppdatera när du har något att säga, uppdatera när någon skrivit något som var på röven.

  Jag kommer läsa.

  SvaraRadera
 8. Inspirationen att blogga går helt naturligt i vågor. Ta gärna en paus, kommentera i andra bloggar, men behåll din blogg så skall du se att inspirationen till enstaka längre inlägg kommer tillbaka.
  För läsarna och av kommentarerna blir det fort uppenbart om man kommenterar, klargör och kritiserar saker inom eget kompetensområde eller bara tycker kring saker man inte förstår.
  Du kommenterar inom ditt kompetensområde - vi väntar tålmodigt på nästa inlägg. /JollyBob

  SvaraRadera
 9. Just på CI, Wiseman och min blogg så diskuteras personalförsörjning. Kom igen med din syn.

  J.K Nilsson

  SvaraRadera